Til Stede

Del på: Facebook - Twitter
25. januar 2013, kl 12:55, Absolutt KRS

LES MERO lut med din glede

Del på: Facebook - Twitter
19. november 2012, kl 15:17, Belinda Bjerke
I dag inntok redaksjonen på Absolutt lunsjen på Sjøhuset for å smake årets første lutefisk. Her på sørlandet har vi jo ikke de sterkeste tradisjoner for lutefisk ettersom havet aldri har vært totalt frosset, og juletorsken alltid kommer seg opp ferskfisket i tide til hver jul.

LES MERKjesken?

Del på: Facebook - Twitter
16. november 2012, kl 13:17, Almira Isabel Tsigakis
Er du ofte kjesken? Lag en deilig smoothie, så slipper du å ty til chips posen i vinter.

LES MER


Enestående Mat

Del på: Facebook - Twitter
9. november 2012, kl 12:48, Anne Cathrine Gulbrandsen
Anne Cathrine Gulbrandsen er grafisk designer og matentusiast. På bloggen www.enestaaendemat.no deler hun måltider, hverdagstanker og matglede under mottoet: Oppskrifter for én, inspirasjon for alle. www.enestaaendemat.no:
Lun reinsdyrwrap

Sushi i Sørlandsparken

Del på: Facebook - Twitter
29. oktober 2012, kl 13:49, Absolutt KRS
Nå kan man endelig få sushi i Sørlandsparken. Den offisielle åpningsdagen er 1.nov, men allerede i dag kl 10.30 kan man få kjøpt sushi på Sabi Sushi i Barstølveien 50 b. Lørdag 27.okt var det prøvesmaking og Absolutt fikk lov å komme.

LES MERAbsolutt KRS og The Sushi Bar

Del på: Facebook - Twitter
23. oktober 2012, kl 14:29, Absolutt KRS
Uten mat og drikke osv er jo et kjent ordtak. Og det er sant som det sies, men duger ikke stort uten næring i kroppen. Vi i Absolutt-redaksjonen har vært så heldige å få med oss The Sushi Bar på laget. Hver dag plukker vi opp lunsj i Markensgate 35 inngang Henrik Wergelandsgate.

LES MER


oppskrift: glutenfrie nøtte-rundstykker

Del på: Facebook - Twitter
20. oktober 2012, kl 09:15, Ane Tandstad
En skikkelig smakfull vinner på frokostbordet.

LES MEROlivenoljekurs hos Olivenpikene

Del på: Facebook - Twitter
9. oktober 2012, kl 11:30, Absolutt KRS
De alltid blide Olivenpikene i Kristiansand V gate deler mer enn gjerne av sin kunnskap når det gjelder olivenolje. I butikken etter stengetid kan du få smake og lukte og tilegne deg kunnskap hva disse helsebringende dråper angår.

LES MERoppskrift: glutenfrie fylte horn

Del på: Facebook - Twitter
4. oktober 2012, kl 17:33, Ane Tandstad
God hjemmelaget bakst slår aldri feil.

LES MER


Smoothie

Del på: Facebook - Twitter
4. oktober 2012, kl 10:47, Absolutt KRS
Vår flinke praktikant Almira jobber her i Absolutt-redaksjonen 2 dager i uken. Hun er den heldige vinneren av oppdrrag som omhandler videoblogging og moteinnlegg. Almira er lidenskapelig opptatt av to ting: mote og kosthold. Følg med for å få flere tips til sunne smoothies og mellommåltider.

LES MERAbsolutt KRS sin glutenfrie matspaltist

Del på: Facebook - Twitter
3. oktober 2012, kl 10:45, Absolutt KRS
Dette er Ane. Hun har glutenallergi, er glad i mat og veldig flink til å ta bilder. Resultatene av denne kombinasjonen er vi så heldige å se resultater av her på Absolutt-siden. Ane kommer til å legge ut oppskrifter med jevne mellomrom, et gode for alle med og uten glutenallergi. For Ane sine glutenfrie brownies burde alle smake minst en gang i løpet av livet. Sjekk ut http://utenglutenblogg.blogspot.no/ for inspirasjon.

Høstoljen fra Oliviers & co

Del på: Facebook - Twitter
3. oktober 2012, kl 10:38, Absolutt KRS
Høstferien står for døren! Deilige viltretter, krispe grønnsaker, ferske brød... Smakene fremheves med topp kvalitets olivenolje, vi anbefaler Høstoljen til årstidens menyer! Kom innom oss i Kristian iV's gt. 15 for inspirasjon og gode smaker.
oppskrift: cinnamon apple pull-apart bread

Del på: Facebook - Twitter
24. september 2012, kl 11:34, Ane Tandstad
Hva med å putte den beste kanelsnurr-oppskriften du har rett i en brødform? Superlekkert, gøyalt og godt. Herunder følger en nydelig glutenfri oppskrift med masse smak av kanel og sesongens smakfulle epler.

LES MERFra Luihn til The Fat Duck

Del på: Facebook - Twitter
24. september 2012, kl 09:51, Absolutt KRS
Heston Blumethal er kjent for å gå nye veier i gastroniens verden. Egg og bacon-is, sneglegrøt og paste bolognes-dessert er bare noe av det som står på menyen i The Fat Duck, restauranten som i 2004 har hele 3 michelingstjerner.

LES MERoppskrift: nektarin-clafoutis

Del på: Facebook - Twitter
17. september 2012, kl 17:30, Ane Tandstad
Lag deg en aldri så liten deilig lunsj med franskmennenes pannekake-aktige "dessert" clafoutis. Her får du en variant som er hakket sunnere enn den originale, og ikke minst: glutenfri.

LES MER


Salat-triks

Del på: Facebook - Twitter
11. september 2012, kl 15:27, Absolutt KRS
Så enkelt er det å ha tilgang på frisk og ferdigvasket salat i kjøleskapet til enhver tid. Følg med nå:

LES MERHverdagsfest

Del på: Facebook - Twitter
10. september 2012, kl 17:10, Absolutt KRS
På Showroom i Dronningensgate 38 får du disse geniale lunchboksene til de små. Her er det plass til den gode gamle Ola-pakka med noko attåt. Bento-boksen kommer med klistermerker slik at den heldige selv kan pynte boksen. Og med en vannflaske som passer perfekt inn. Det er duket for hverdagsfest. Koster 269,-

LES MERGastronomisk oversettelse

Del på: Facebook - Twitter
5. september 2012, kl 14:19, Absolutt KRS
Førstkommende søndag kan publikum oppleve et helt spesielt kunstverk på SKMU Sørlandets Kunstmuseum. To lokale kokker tar utfordringen og stiller som deltakere i den brasilianske kunstneren Rivane Neuenschwanders verk ”Gastronomic Translations”. Gastronomic Translations (2003) tar utgangspunkt i en handleliste, skrevet på engelsk, som kunstneren fant på gata i Frankfurt. Hun sendte listen til to kokker i São Paulo og bad dem om å lage en rett ved å bruke ALLE ingrediensene på lista, men KUN disse. Dette resulterte i to svært forskjellige måltid bestående av ulike retter, som blant annet inneholder kaffe, banan og kylling, men ikke salt.

LES MER


Østlig mat

Del på: Facebook - Twitter
23. august 2012, kl 17:40, Absolutt KRS
Ris-sekker, nudler, currypaste, frø, linser, nøtter, grønnsaker av alle slag, sjømat, soyaprodukter og masse annet spennende til en billig penge. I Kristiansand finnes flere matbutikker som importerer spennende mat fra alle kanter.

LES MERUtvid matgrensene!

Del på: Facebook - Twitter
21. august 2012, kl 12:02, Absolutt KRS
Glem italiensk, indisk og kinesisk. Hvis du tør smake på internasjonal mat som er litt mindre kjent bør du ta turen til den kritikerroste Mississippi Restaurant i Kristiansand. Ikke så kjent for hvermannsen, men overraskende god mat. Sørstatsmat med New Orleans under lupen. Over: Jambalaya. New Orleans’ versjon av den spanske retten Paella. Basert på tomat og er uten safran, mens krydder fra Karibien er tilført. Består av ris, kylling, skalldyr og krydderpølse.

LES MEROppskrift: Fiskeekspertens krydderdip

Del på: Facebook - Twitter
18. august 2012, kl 12:34, Absolutt KRS
En kjempegod dip som passer perfekt til fisk, skalldyr, grønnsaker og som chipsdip.

LES MER


Det beste fra havet

Del på: Facebook - Twitter
17. august 2012, kl 16:51, Absolutt KRS
Fiskeeksperten avd. Lillemarkens: Her er det fullt kjør før helga når folk skal handle inn en ekstra god middag. Vi snakker med fiske-ekspert Solfrid som forteller oss litt om utvalget og hva som er nytt bak disken.

LES MERBubbletea i Kristiansand

Del på: Facebook - Twitter
15. august 2012, kl 16:57, Absolutt KRS
Har du prøvd den nye trenden fra Asia? Bubbletea ble funnet opp i Taiwan på 80-tallet for å få ungdommen til å drikke mer te. Den poppende drikken har nå også blitt en stor trend i vesten, og snart også i Kristiansand.

LES MERHusk balsamico

Del på: Facebook - Twitter
14. august 2012, kl 16:14, Absolutt KRS
Det er mye du kan gjøre med en balsamico. Ha den i salater, kompotter, smør den på skinke og steker. Oliviers & Co sine balsamico-dressinger er laget på tradisjonelt vis, er av høyeste kvalitet, lagres på trefat og inneholder ingen tilsetningsstoffer. For generelt matglade mennesker og du som liker å imponere litt på matlagingsfronten.

LES MER


Husholdningskjøkkenet: sesongvarer

Del på: Facebook - Twitter
13. august 2012, kl 13:59, Absolutt KRS
Husholdningskjøkkenet i Lillemarkens har mye godt å by på av både grillmat og høstfavoritter. Over er det beste pølseutvalget: Knakkpølse, økologisk lammepølse, uspeket chorizo, ramsløkpølse og middagspølse

LES MERRått!

Del på: Facebook - Twitter
11. august 2012, kl 13:13, Absolutt KRS
Endelig har rawfoodboka kommet til Kristiansand! Men hvorfor rawfood? Visste du at 30% av kroppens totale energiomsetning går til å fordøye maten? Å spise rå mat som opprettholder et sunt fordøyelsessystem og et jevnt blodsukker kan bety mer overskudd i hverdagen. Å være bevisst på hva man putter i seg er både en helsegevinst og bra for miljøet. Og i jungelen av helseråd så er det én ting alle forskere og helseguruer er enige om: at grønt er bra. Tro det eller ei.

LES MERSlik lager du den beste kaffen

Del på: Facebook - Twitter
10. august 2012, kl 12:17, Absolutt KRS
Steinar Svenning på Meanbean viser hvordan man lager den beste kaffen - med Chemex kolbetrakter. Kolben ble utviklet av en professor i 1941 og modellen står utstilt på Museum of Modern Arts i New York. . Metoden er kjempeenkel. Under har vi laget en bildebeskrivelse

LES MER


Basebrød!

Del på: Facebook - Twitter
8. august 2012, kl 14:30, Absolutt KRS
Drømmeplassens nye brød-hit.

LES MERSommervarmen kommer

Del på: Facebook - Twitter
8. august 2012, kl 13:28, Absolutt KRS
I følge værmeldingen skal sommerværet for 2012 komme til Kristiansand denne uken. Det er derfor ingen grunn til å pakke bort grill- og picknick-utstyret. Ta med middagen ut i det fri og få frisk luft og fast føde samtidig. Se videoen for å lære blandingsforholdene til en god dressing på sommersalaten, og ta en tur innom butikken i Kristian IVs gate 15 for se et rikholdig utvalg av oljer, eddikker og annet som er godt for ganen.

Fisk og sjømat på Tilstede Mat & Mer

Del på: Facebook - Twitter
28. juni 2012, kl 10:10, Absolutt KRS
Å flytte til det glade Sørlandet får gastronomiske følger: man blir sett på som et romvesen dersom man ikke spiser mat som krabber, reker, blåskjell og annet som blir dratt opp av sjøen. For en som har vokst opp med elgkjøtt på middagsbordet kan det være en utfordring å bli vant med denne type mat. Men man må da gjøre et forsøk.

LES MER


Matprat med Oliviers & Co

Del på: Facebook - Twitter
13. juni 2012, kl 11:25, Absolutt KRS
En viktig ingrediens til sommerens grillmat er en sunn og god salat. På Oliviers & Co har de alle ingredienser som skal til for at salaten når nye høyder med hjemmelagde dressinger. Oppskriften er enkel: 1 del eddikk til 3 deler olje. Og så er det bare å finne en kombinasjon man liker: hvitløksolje + granatepleeddikk, sommerolje + kirsebærbalsamico, edikk med ingefær og honning, hvit balsamicoeddikk med oregano og mange andre smaker. Ta en tur innom i Kristian IV gate 15, damene hjelper deg så gjerne med å velge riktig smakskombinasjon.

MER FISK I HVERDAGEN

Del på: Facebook - Twitter
4. juni 2012, kl 10:52, Absolutt KRS
Har du lyst til å lære hvordan man kan lage spennende retter med fisk og sjømat? Tilstede Mat & Mer tar ansvar og inviterer til kurs i Markensgate 29. Her skal vi lære tilbereding og innkjøp av gode råvarer.

LES MER17.mai på Restaurant Mississippi

Del på: Facebook - Twitter
14. mai 2012, kl 17:55, Absolutt KRS
På selveste nasjonaldagen blir det gratis pølser og is til barna dersom foresatte kjøper middag. Benytt anledning og ta en tur innom denne kreolske restauranten på hjørnet av Vestre Strandgate og Gyldenløvesgate.

LES MER


Lunsj fra Husholdningskjøkkenet

Del på: Facebook - Twitter
14. mai 2012, kl 11:33, Absolutt KRS
Det nærmer seg lunsj og de tørre knekkebrødene frister lite. Damene på kontoret vil ha varm mat, hva gjør du? Stikker på Husholdningskjøkkenet i Gyldenløvesgate 39 eller i Lillemarkens og kjøper litt av alt!

LES MERTilstede med barna

Del på: Facebook - Twitter
12. mai 2012, kl 14:28, Belinda Bjerke
En kaotisk lørdag i byen. To sultne barn og en lettere desperat mamma som har fått beskjed om å spise glutenfritt i lang tid. Hva gjør man? Jo, du tar heisen opp til 2.etg i Det Hvite Hus, kjøper en supersmoothie til barna og en god lunch til deg selv. På vei ut kjøper du lørdagsgodteriet som er sjokolade laget av råkakao og annen sunn snack. Jeg er stolt av det faktum at KRS har et spisested av dette kaliber. I etagen over holder Yoga i sentrum til. Anbefales.

LES MERMat fra europa...

Del på: Facebook - Twitter
3. mai 2012, kl 13:06, Absolutt KRS
...på torget i Kristiansand! Foto: Rune Eilertsen

LES MER


Red & Green

Del på: Facebook - Twitter
23. april 2012, kl 09:02, Camilla Prytz
Mitt beste vårtips for å holde energien på topp er : kjøp deg en juicer/saftmaskin og en blender. RED: Kjør 3-4 rå rødbeter gjennom juiceren, og hell saften i blenderen. Ha i et par grapefrukter uten skall, og blend sammen til en herlig smoothie med fløyelsrød farge. Ikke bli redd hvis du tisser rødt i noen dager etterpå. GREEN: Kjør 6 epler og 2 sitroner uten skall gjennom juiceren, og hell saften i blenderen. Ha i en perfekt moden avokado og snurr! Min favoritt over alle favoritter. Drikk med sugerør, og ha gjerne ingrediensene i kjøleskapet før bruk- jeg liker best kald juice. Juicere og blendere kan du kjøpe i alle elektriske butikker og kjøkkenbutikker, men som de sier her på Sørlandet : Sjekk prisan hos Rolf- det kan lønne seg!

LES MERHav og jord

Del på: Facebook - Twitter
2. april 2012, kl 10:02, Camilla Prytz
Tilstede- Mat & Mer er et nytt og fabelaktig spisested i Det Hvite Hus i Markensgate 29. På menyen står Raw Food, Vegetar og Sjømat, made with love av kortreiste og naturlige råvarer av ypperste klasse.

LES MERSalat Sørlandoise

Del på: Facebook - Twitter
27. mars 2012, kl 12:28, Trond Moi
Sommeren nærmer seg med stormskritt og hvilken bedre måte og fremskynde den på enn å nyte denne Salate Sørlandoisen som lokker frem gode minner fra Nice, men med gode sørlandsråvarer. Salat sørlandoise s 58 sørlandsmat

LES MER


Raw Food i KRS

Del på: Facebook - Twitter
29. november 2011, kl 10:10, Camilla Prytz
Jeg er i ekstase over alt Kristiansand har å by på- nå også rawfood! Villa Groheim på Grim er en nydelig helsecafe drevet av Hanne og Helene Slettebøe, mor og datter. De tilbyr også kostholdsveiledning, naturopati, kurs, selskaper i tillegg til å forhandle all verdens lekre øko hudprodukter, kosttilskudd, supermat, naturmedisin og bøker. Jeg spiste rå tallerken som smakte himmelsk, med hvetegressshot og kokosvann. Til dessert fikk jeg en rå bringebær/kakaokake og caffe latte med økologisk kaffe og hjemmelaget mandelmelk. I will never leave this town!!! http://www.villagroheim.no

LES MERMois Jul

Del på: Facebook - Twitter
28. november 2011, kl 15:09, Trond Moi
Jul er min definitive favoritthøytid med mye god mat og hyggelige middager. Jeg elsker det tradisjonsrike, men også å prøve noe nytt. Ta fram appelsiner, kjøp et andebryst og lag et himmelsk måltid!

LES MERHvorfor er olivenolje sunt?

Del på: Facebook - Twitter
4. november 2011, kl 12:56, Absolutt KRS
kulturer med olivenolje-basert diett, er det påvist lavere forekomst av vår tids typiske folkesykdommer, som hjerte- og kar sykdommer, allergier, diabetes 2 og visse former for kreft. God olivenolje er proppfull av vitaminer og antioksidanter, Fettet er sunt (hovedsaklig en-umettet) og bryter ned det farlige kolesterolet. Olivenolje virker positivt på fordøyelsen og har blant annet følgende dokumenterte helseeffekter: Høy andel av umettet fett- det sunne fettet - som bryter ned det farlige kolesterolet (LDL) og bygger opp det gode (HDL), Dermed reduseres faren for hjerte og karsykdommer Store mengder antioksidanter (tokoferoler, særlig E-vitaminer og polyfenoler) som forhindrer celleoksidasjon og minsker forekomsten av frie radikaler. Høyt innhold av steroler som motvirker kreftoppblomstring i tykktarm, prostata og bryst Bedrer fordøyelsen og minsker faren for magesår og alvorlig fedme, bedrer blodsukkerverdiene og den lipide profil Minsker faren for blodpropp gjennom forbedring i koaguleringsmekanismen Minsker faren for hudskader ved UV- stråling

LES MER


Moi Toy Hot Pot

Del på: Facebook - Twitter
22. oktober 2011, kl 15:48, Trond Moi
Kinesiskinspirert gryte med okse, scampi og kylling. Bestselgeren ho BØLGEN & MOI under utstillingen av kinesisk kunst på Høvikodden i 1995. Retten er inspirert av Yat Fai Cheng, kjøkkensjef på Dinner i Oslo.

LES MER


Vis alle utgaver