Én by- én bydel

22. oktober 2011, kl 14:29 | Skrevet av: Belinda Bjerke | Del på Facebook - TwitterVerden er ikke langt unna om man bor i KRS. 50 minutter på fly og du er i verdens mest befriende by. København. Eller Vesterbro om du vil.

Storbyferie kan ofte bli en slitsom affære så derfor ville vi lage en reisereportasje fra kun én bydel. Vesterbro. For mange kun kjent for horestrøket i Istedgade. Den tiden er over. Vesterbro er som det beste av NYC, BCN og CPH.

 hotel

Hjemmet vårt skulle bli den fantastiske oasen av et hotell-  Axel Hotel Guldsmeden. Her kommer du rett og slett "hjem" og blir på en delikat måte behandlet som kongelig med den avslappede, danske høflighet. Et eksempel? Vi blir møtt i døren med et glass vin etter at taxisjaføren har droppet oss av på søsterhotellet og vi må karre oss gjennom gatene med alt pikkpakkeri. Guldsmeden har blitt viden kjent for sitt ærlige konsept med fokus på økologisk mat, vennlighet og hjemmefølelsen.
Bakgården, som like gjerne kunne vært på Bali, er verd en artikkel i seg selv. I den store kolonialsengen blir vi sittende og nyte tapas og eks antall glass rosé.
Vi tar oss selv i å lure på om saken faktisk bare kan omhandle denne bakgården? Er det sunt for kroppen å måtte bryte opp fra en slik behagelig situasjon?

 tapas

Mikael, som blir vår mann på hotellet, forsikrer oss om at Kødbyen må oppleves. Han sender oss trygt avgårde med et opptegnet kart og forsikrer oss om at vi ser fine ut. Tok han nettopp service til et helt annet nivå?

Og han har rett. I de nedlagte slaktehallene finnes kafeér, gallerier,  restauranter og barer med så mye sjel og økologisk mat at man blir flau over å tenke på matutvalget i KRS.  Her er det klinisk renset for Club Sandwich og Cesar Salat.
Kødbyen er og blir en by i seg selv. Med alt du trenger for en vennegjeng eller en helg med kjæresten. Her lever unge hipstere i skjønn forening med forretningsfolk som er på jakt etter den beste maten og vinen. Lørdag ettermiddag havner vi på en hip- hop konsert hvor hunder, barn og voksne har campet på bakken foran en liten bar.
Dette er selve bildet på livet i CPH, Vesterbro eller Kødbyen om du vil. Selv med en veldig hip profil er alle likevel avslappet og hyggelige. Her har vi mye å lære....

 spa

Etter 2 dager, kvelder og netter i Kødbyen er vi veldig mette på sunn mat,  litt bakfulle, har møtt spennende mennesker fra hele verden og prøver å finne et tidspunkt for hurtig retur.  
Vesterbro er livet!

 room

Hotell:
Axel Hotel Guldsmeden må bare oppleves! Hotelguldsmeden.com

Spise i Kødbyen:
Mother - italienskeid pizzarestaurant med kun surdeigspizza. Fantastisk stemning og gode viner.

Bio Mio - I den gamle Bosch bygningen ligger en self-service restaurant med kun økologisk mat og vin. Ettermiddagssola flommer inn i det store lokalet.  Du får også næringsverdien i det du har spist på regningen.

Paté Paté - Ekstremt populært sted for tapas og vin. Ligger i en nedlagt leverposteifabrikk.

Fiskebasaren - Usnobbete servering av gourmetmat fra havet. Fikk utmerkelsen for god mat for prisen i selveste Michelin guiden.

Shoppe:
Art Rebels Kollektivet har flyttet inn i Kødbyen. Kjøp kunstplakater og designerklær fra Vilsbøl De Arce, Barbara / Gongini, By Bakdal, Maxjenny og Bibi Chemnitz.  Også en musikkbutikk.

Vis alle utgaver