Bygg byen innenfra og ut

Del på: Facebook - Twitter
28. oktober 2014, kl 13:14, 0
Byreparatørene i Infill mener Kristiansand må foredle bykjernen hvis politikernes ambisjon om et levende sentrum skal virkeliggjøres. Av Amund Hestsveen

LES MERErlend Larsen broderier/playmates

Del på: Facebook - Twitter
21. oktober 2014, kl 10:54, Belinda Bjerke
Vi har falt for kunsten til Erlend Larsen- I dette tilfellet broderte playmates. Kunstneren er basert i Lillesand, utdannet ved Rietveld i Amsterdam og stiller ut på Arteriet på Lumber.

LES MERBlind Begeistring?

Del på: Facebook - Twitter
21. oktober 2014, kl 10:40, 0
Marte Wulff skriver sin spalte Mennesklig sett i Absolutt. Hun er artist, komponist og tekstforfatter med en allsidig karriere og fire plateutgivelser som soloartist bak seg. Den siste var et samarbeidsprosjekt med Kristiansand symfoniorkester, og tekstene på platen kretser om temaer som uro, lengsel, oppbrudd og det å leve i konflikt med seg selv. Martes ambisjoner på skrivefronten strekker seg ut over sangtekst-formatet, og hun har i en fast spalte med navnet Menneskelig sett fått frie tøyler til å fargelegge det med personlige betraktninger omkring menneskelivets mange absurditeter. Wulff er oppvokst Kristiansand, har tilbrakt fem år i Danmark og er for tiden bosatt Oslo.

LES MER


Barnefilmfestivalen er åpnet

Del på: Facebook - Twitter
16. september 2014, kl 11:43, 0
I dag åpnet den 17. Barnefilmfestivalen i Kristiansand og festivalsjef Danckert Monrad-Krohn benyttet anledningen til å etterlyse flere samtidsfortelleringer for barn. - I Norge er det nesten bare i kortfilmen at vi får fortalt samtidshistorier og derfor er vi utrolig glade for å kunne vise hele 26 norske kort- og dokumentarfilmer på festivalen i år, sier festivalsjef Danckert Monrad-Krohn. Frank Mosvold fra KRS viser Bendik og monsteret samt episoder av Elleville Elfrid

LES MERKokken Trond

Del på: Facebook - Twitter
5. august 2014, kl 15:20, Absolutt KRS
I en gammel, norsk slager av deLillos kan vi høre om den svært usympatiske kokken Tor, en mann som etter syngende var så ufordragelig at selv den tilsynelatende snille og rolige Lars Lillo-Stenberg fikk lyst til å gi han en på trynet. Hadde det vært Trond Moi som Lars Lillo hadde truffet den kvelden på en slags restaurant, så ville det aldri blitt noen sang. For det eneste Trond har til felles med kokken Tor, er yrket. Ikke bare er Trond Moi en mye bedre kokk enn Tor. Han er dessuten en fantastisk fin fyr som ikke engang deLillos ville fått lyst til å gi en på trynet. Tekst: Pål Hetland Foto: Sivert Wergeland

LES MERPå Tinget med Tajik

Del på: Facebook - Twitter
27. mai 2014, kl 05:54, 0
Tekst: Pål Hetland Foto: Julia Marie Naglestad For første gang skulle jeg sette mine ben i politikkens høyborg, Stortinget. I utgangspunktet ville bare tanken på å være omringet av folkevalgte gjort meg ille til mote, men det var ikke hvem som helst jeg skulle treffe. Vi hadde fått en hel time med lederen av stortingets justiskomité og tidligere kulturminister Hadia Tajik. De få gangene jeg har sett henne i action, virker hun både sympatisk og oppriktig. At dama i tillegg er svært intelligent, er hevet over enhver tvil. I en alder av 30 år har hun allerede flere år som journalist i Dagbladet, Aftenposten og Morgenbladet bak seg - ved siden av sin rolle som kulturminister og en mengde andre tunge politiske verv. Med andre ord høres det ut som en svært spennende dame, og jeg håpet en time med Hadia Tajik kunne endre litt på min relativt tunge politikerforakt.

LES MER


On top of the world

Del på: Facebook - Twitter
4. mars 2014, kl 09:35, Absolutt KRS

Da psykolog Knut Heggland som første kristiansander satte sine ben på toppen av Mount Everest, ble han overrasket over sin egen reaksjon. Det var ikke et kick. Heller ingen seier. Det var tomhet som fylte ham. Meningsløshet.

 Tekst Pål Hetland Foto: Rune Eilertsen og Knut Heggland

LES MERMote: Aqua

Del på: Facebook - Twitter
3. mars 2014, kl 22:52, Absolutt KRS
Vårens og sommerens mote fra T.Lynn

LES MERLandmark Pictures Presents:

Del på: Facebook - Twitter
3. mars 2014, kl 21:20, Absolutt KRS
Tekst: Pål Hetland Kristian Landmark er utvilsomt en av Kristiansands mest markante filmskapere. I følge han selv, kanskje den viktigste av dem alle. En uttalelse som er provoserende unorsk, men ikke uten grunn. For de fleste folka i filmbransjen er forfengelighet en forutsetning for å få fame & fortune.

LES MER


Julegavetips #5

Del på: Facebook - Twitter
20. desember 2013, kl 22:59, Fred Uno Ljosland Huvenes
Tre bøker med spor av reise.

LES MERJulegavetips #4

Del på: Facebook - Twitter
20. desember 2013, kl 11:16, Fred Uno Ljosland Huvenes
Uten mat og drikke, duger helten ikke. Dagens julegavetips handler om bøker om det kulinariske.

LES MERJulegavetips #3

Del på: Facebook - Twitter
19. desember 2013, kl 13:30, Fred Uno Ljosland Huvenes
I dagens julegavetips har jeg plukket ut to ordrike bøker.

LES MER

Vis alle utgaver